21 Ağustos 2014 Perşembe

Tam Doğal Ürünler: TAMTABİ.COM ve İNDİRİM KODU

Blogumda paylaştıklarıma azıcık da olsa göz atanlar beslenme, temizlik ve kişisel bakım konularında doğal ürünlere ve doğal yöntemlere meyilli olduğumu fark etmişlerdir diye tahmin ediyorum (bakabilirsiniz; doğal şeyler başlığı)

Bu sebeple, tesadüfen tanıştığım ve tanıştığıma çok memnun olduğum, doğal ürünler satan bir siteden bahsetmek istiyorum sizlere. Şunu samimiyetle söylemekte fayda görüyorum, aşağıda okuyacaklarınız tamamen içten gelerek yazılmış şeyler. Bir şeyleri insanları kandırarak, abartarak pazarlamak gibi bir huyum asla yok. (Nitekim yapmış olduğum alışverişten memnun kalmadığım durumlarda, bunu belirten yazılar yazmışlığım da vardır blogumda.) Kendim beğendim ve sizleri de bu site ile tanıştırmak istedim. tamtabi.com sitesi ile yazışmalar yaptıktan sonra da okuyucularımın faydalanabileceği bir indirim kodu tanımlamalarına vesile oldum. Yazının en son kısmında indirim kodunu görebilirsiniz. Site yönetimine de teşekkür etmek isterim. Dilerseniz şimdi benim bayılarak aldığım ürünlere bir göz atalım;)

Sitenin ismi, içeriği ile çok uyumlu. Farklı yelpazeden pek çok ürünün yer aldığı sitede organik ürünler, doğal temizlik, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri (mesela kemik tarak, doğal roll on), bambu mutfak eşyaları, el dokuması halılar gibi ürünler satılıyor.
Ve sitenin ismi: tamtabi.com

Bir süre önce internet üzerinden yapmış olduğum alışverişten ciddi anlamda memnun kaldım.
50 tl ve üzeri ilk alışverişe % 10 indirim olması, 100 tl üzerine kargonun ücretsiz olması da ilk etapta insanı cezbeden bir şey sonuçta:)

Kargom ulaştığında merakla kutuyu açtım.


Gördüğünüz hali, merakla tarafımca karıştırılmış ve yeniden düzenlenmiş 
kolinin görüntüsü;)
Şu husus çok güzeldi, her şey güzelce paketlenmiş, köpüklü plastiklere sarılmıştı. Aynı kolide hem gıda hem temizlik ürünü olduğu için bu güzel düşünülmüş bir tedbir olarak geldi bana.

Aldıklarımı 2 grupta aktarmak istiyorum. Öncelikle temizlik 
ürünlerinden başlayalım. 

Bir süre önce internette araştırırken gördüğüm, çamaşır makinesinde deterjan kullanımını sıfırlamak için bir bitki vardı, ismi sabun cevizi.
tamtabi.com'da sabuncevizini görünce hemen satın aldım.



 Sabun cevizini kullanınca, düşüncelerimi sizinle paylaşacağım inşallah;)

Ayılıp bayıldığım bir diğer ürün, yenilebilir zeytinyağından üretilen, katkısız ve % 100 el yapımı papatya sabunları oldu.
Pek çok yerde bitkisel sabun satılıyor. Ama bunların bir çoğunda maalesef artık yemek yapımında kullanılamayacak hale gelmiş kızartma yağları kullanılıyor. Piyasa karışık:( Cam göbeği renginde, masmavi bir sabun hiç de "doğal" gelmiyor bana açıkçası:(

Aldığım bir diğer sabun türü de himalaya tuz sabunu.
Himalaya tuzundan lamba görmüşlüğüm vardı ama sabununa ilk kez rastladım.
Kan dolaşımını düzenleyeci, mineral ve tuz içerikli doğal bir sabun.


Bayıldım ben papatya sabunlarına:)


Gelelim gıda maddelerine...
Ürünlerin tamamı organik.
Gerçi günümüzde pek çok firma "doğal, organik, katkısız" gibi terimleri kullanıyor fakat her biri farklı anlamlarda aslında.
tamtabi.com'un hoşuma giden ve beni alışveriş yapmaya heveslendiren noktası, tüm ürünlerin altında detaylı olarak ürünün hem fiziksel özellikleri (gram, ebat gibi) hem de üretim ve imalatıyla ilgili bilgilere uzun uzun yer verilmesi oldu.


Bunlar da ambalajından sıyrılmış halleri...


Gıda maddesi olarak aldıklarım; kayısı döneri, ceviz, makarna, kısırlık bulgur ve günkurusu kayısı oldu.

Kutudan çıkan hoş sürprizler de oldu.
Numunelik paketlerde hediye olarak gönderilen toz sebze çorbası, karışık baharat çeşnisi ve toz kırmızı biber beni sevindirmeye yetti;)


Sitede ürünlerle ilgili çok detaylı, bilgilendirici ve faydalı bilgilerin olması, alışverişin her aşamasından elektronik posta ile haberdar edilmem, sorunsuz kargo hizmeti ve boyu küçük ama işlevi büyük hediyelerim gayet güzel bir site ile tanıştığımı hissettirdi bana:)

Şayet tamtabi.com'dan alışveriş yapmak isterseniz % 15'lik indirim şansına sahip olmak için
İndirim Kodu: HEPSDOGAL

Birkaç noktayı hatırlatmakta fayda var:

Kodun son geçerlilik tarihi 30 Eylül.
Kodu kullanabilmek için siteye üye olmak gerekiyor.
Bir kişi aynı indirim kuponunu bir kez kullanabiliyor.
Bu indirim kodu, başka kodlar ile birleştirilemiyor.
İndirim kodu el dokuma halıları haricindeki tüm ürünlerde geçerlidir.
100 TL üzerindeki alışverişlerde ücretsiz kargo hizmetinden, bu indirim kodunu kullananlar da faydalanabilecek.

Herhangi bir şey danışmak isterseniz yorum bırakabilirsiniz;)

18 yorum:

Yasemin.. dedi ki...

organik ürünlerin üretilebildiği yerlerde yaşayan insanlara çok özeniyorum. köy yaşantısından hoslanmasamda kücük bir sahil köyünde yasamak isterdim. organik diye çok kazıklandım. (dık)
papatya sabununu ve sabun cevizi çok merak ettim. takipteyim. görüslerinizi geciktirmezseniz sevinirim.

birdunyafikir dedi ki...

Yasemin Hanım; papatya sabununu yüz yıkamada kullandım. Yıkadıktan sonra yüzümün iyi temizlendiğini hissettim. Kokusunu zaten çok seviyorum:) Bir de bazı sabunlarda suyla haşır neşir olup bir kenara bıraktığınız zaman cıvık bir hal oluşuyor ki çok can sıkıcı:( Şu an böyle bir problemle karşılaşmadım.

Sabun cevizini henüz denemedim. Denemeyince muhakkak paylaşacağım inşallah.

MERVE dedi ki...

trabzondayken böyle şeylere direk elden ulaşabiliyorduk, ama istanbulda hiç birşeye güvenemiyor insan.. bu site de aklımızın bir köşesinde olsun o zaman ;)

birdunyafikir dedi ki...

Merva Hanım; söylediğiniz çok doğru. Yurdumun güzel kentlerinde birinci elden böyle ürünleri bulmak mümkünken, İstanbul'da çok büyük bir lüksmüş gibi hissediyor insan ulaşınca.

deeptone dedi ki...

iyi bilgi oldu bu :) kitap almıyom netten sadece amazon'dan yabancı dil alıyom ama du bi inceleyim. tanıdıklar hep idefiksten alıyo. ya sahiden alışveriş sitelerini araştırıp yazmalı yaa :)

birdunyafikir dedi ki...

deepcigim kesinlikle araştırıp karıştırıp paylaşmak lazım; )

Unknown dedi ki...

Beyza Hanımcım bir mime davetlimsiniz, beklerim :)

Adsız dedi ki...

öncelikle böyle güzel bir blogu nasıl gözden kaçırmışım dedim, paylaşım için çok teşekkürler. Sabunlara kullanılmış yağ konulduğundan haberim yoktu:( madem bu ürünler doğal( ki kayısılar gerçekten öyle görünüyor günkurusu dediklerinden) hemen siteye bakıyorum.Kapıda nakit ödeme varmıdır?

ilimilmek dedi ki...

Kendi yediğini kendi yetiştiren şanslı insanlardanım ben de; tohumdan tabağa gelene kadar her aşamadan haberdar olmak büyük rahatlık bu zamanda.
Hint cevizini ben de azimle ve ısrarla denedim 1 ay boyunca ve pes ettim maalesef çünkü bir zaman sonra çamaşırların sade suyla yıkanmış gibi çıktıklarını fark ettim. Özellikle beyazlarda karbonat takviyesi ile grileşmenin önüne geçmeye çalıştıysam da bir zaman sonra hevesimi hepten yitirdim ve normal deterjana döndüm. Açıkçası sentetik kokulardan hoşlanmadığım için deterjan kokusundan kurtulduğuma epey sevinmiştim. Ama uzun sürmedi bu sevincim.
Sabunlarla ilgili söyledikleriniz çok doğru, bizzat köy ortamında kızartma yağı değilse de yenmeyecek haldeki yağlar kullanılıyor. Ben kendi kullandığım sabunu da kendi organik zeytinyağımızdan yapıyorum ve bahsettiğiniz yumuşama zeytinyağlı doğal sabunun kaderi maalesef. Özellikle yeni sabunlar çok daha çabuk yumuşuyorlar fakat 1 sene kurutulmuş sabun daha dayanıklı oluyor ama yine de sabunda kalan suyun akıp gitmesini sağlayacak sabunluklar kullanmak en iyisi.

birdunyafikir dedi ki...

Yeniler Kendini Hayat; teşekkür ederim:) Fırsat bulunca yanıtlayacağım inşallah;)

birdunyafikir dedi ki...

Renkli Masallar; çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum:)
Kayısıların organik olduğuna hiç şüphem yok zira kısa bir süre içinde tüketilmeyince hiç de aylarca dayanmadı;) Bilirsiniz, janjanlı paketler içinde parlak renkleriyle cazip görünen kuruyemişler hep ilaçlandığı için o kadar çok dayanıyor:(

birdunyafikir dedi ki...

ilim ilmek; hint cevizinden kastınızın sabun cevizi olduğunu düşünüyorum. Açıkçası internette yaptığım araştırmalarda kullanıcıların hep memnun kaldığını okumuştum. Tabi şu faktör oldukça önemli; kim ne kadar süreyle kullandı? Bunun hakkında pek bilgi paylaşılmıyor maalesef. "Bir süredir kullanıyorum" sözü oldukça sık rastladığım bir şey. Ve ucu oldukça açık. Açıkçası ben henüz sabun cevizini kullanmadım. Çünkü evdeki deterjanı bitirip öyle başlamayı düşünüyorum. O yüzden fikrimin sadece okuduklarımdan ibaret olduğunu söylemeliyim. Özellikle deterjan gibi kimyevi malzemelere alerjisi olanların ve bebek çamaşırlarını deterjanla yıkamak istemeyen bayanların sabun cevizine talip oldukları kanaatini edindim. Siz de deneyiminizi paylaşmışsınız, teşekkür ederim.

Sabun konusunda paylaştıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Annem ve babam Egeli, bu sebeple yıllarca tamamen elde üretilen zeytinyağlı sabun kullandık biz de. Ama evlenince bu sabunlara ulaşma imkanım biraz daha kısıtlı oldu haliyle (annem, babam ve sabun tedarik ettiğimiz akrabalar hep farklı şehirlerde ikamet ediyor maalesef:( ) Bu sebeple piyasadaki sabunlara meyletmek durumunda kaldım. Ve tamtabi.com'un papatya sabunundan son derece memnun kaldım. Kendiniz üretip kullanıyorsunuz demek sabunlarınızı, ne mutlu size. Ve evet, sabunu kurutarak kullanmak, sabunun ömrünü oldukça uzun kılıyor. 5 sene boyunca kıyafetlerime hoş kokusu sinsin diye elbise dolabımda beklettiğim sabunlarım var. Şu an yıkamada kullanıyorum, çok daha uzun süre dayandıklarını söyleyebilirim;)

birdunyafikir dedi ki...

Renkli Masallar; sorunuza yanıt vermeyi unutmuşum önceki cevabımda;) Açıkçası kapıda nakit ödeme var mı bilgim yok, fakat sorunuzu siteye ileteyim, yanıt gelince sizinle buradan ve kendi blogunuzdan paylaşayım inşallah;)

deeptone dedi ki...

hoşgeldiiin. uzun bi tatildeydin herhaldee :)

birdunyafikir dedi ki...

Aynen deep:) Sağolasın:)

birdunyafikir dedi ki...

Renkli Masallar; sorunuzu ilettim, şu an için kapıda ödeme seçeneği bulunmuyormuş.

Unknown dedi ki...

Doğal olan hersey ilgi alanıma giriyor:) Güzel ve faydalı bir paylasım olmus :))

birdunyafikir dedi ki...

Büşra; sevindim buna;)