Blogda yapımı herkes tarafından bilinen tarifleri vermeyi pek tercih etmiyorum aslında.
Mesela şehriye çorbasının tarifini yazmak aklımdan hiç geçmedi (yazmam için tarifte bir değişiklik olması lazım).
Yada sarma yaptığımda blogda yayınlamam.
Çünkü herkes nasıl yapıldığını zaten biliyor ve marifetli bayanların sadece tarif verdiği çok hoş bloglar/siteler var.
Bana ne hacet yani;)
Ama un helvası konusunda bu çizgimin dışına çıkmakta bir beis görmüyorum zira helva yapımı benim için bir boyut ileriye atlamak gibi oldu:)
Ocağın başına geçtiğimde kendim bile pek inanmıyordum yapabileceğime.
Çünkü derler ki, helvanın kıvamını tutturmak pek o kadar kolay bir şey değilmiş.
İlk denemem olmasına rağmen sonuç tahmin ettiğimden daha iyi oldu:)
Tamam belki şaheser değil ama en azından afiyetle yedik;)
- 200 gr tereyağı
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
Tarifin olmazsa olmazları:
Margarin yerine tereyağı
Güçlü kuvvetli kol kasları
Kollarınız güçlüyse ne mutlu.
Eğer değilse, pişirme işleminin yarısında o an evde kim varsa ondan medet umabilirsiniz:)
"Olursa güzel olur" diyebileceğimiz ek malzemeler:
- Künar
(dolmalık fıstık)
(dolmalık fıstık)
- Ceviz
- Tarçın
Hazırlanışı:Bir küçük not: Beceremeyip tutturamazsam nimetlere yazık olmasın diye verdiğim ölçüyü yarıya indirerek kullandım;)
- Şeker ilave ettiğim sütü tencerede güzelce kaynattım. Bir kenarda beklemeye aldım.
- Geniş bir tavada tereyağını erittim, unu ilave ettim. Tahta kaşıkla sürekli karıştırdım.
- Yaklaşık 10 dakika, unun rengi kahverengi oluncaya kadar sürekli karıştırdım.
- Un güzelce kavrulunca, şekerle hemhal olan kaynamış sütü una yavaş yavaş ilave ettim ve bir yandan sürekli karıştırmaya devam ettim. Topaklanma olmaması için bu nokta oldukça önemli.
- Karıştır Allah karıştır derken kolumda hal kalmadı:( Biraz nane mollayım, evet! :) Eşim imdat çığlıklarımı duyup yetişti, bir kaç dakika da o karıştırdı. Yakmadan, topaklanmadan helvamızı pişirdik:)
- Üstüne de künar yerleştirdim.
4 kişilik un helvası yapmaya niyetlenmeden önce biraz spor yapmalıyım sanırım;)
5 yorum:
Ellerinize sağlık eminim nefis olmuştur
ölçüyü yarıya indirmek kavurmayı da kolaylaştırıyor ben de denedim biliyorum.
iki katını kavurduğunu düşün bir de ;)
miss olsa da yesem, ama kavurmasam :D
Elkerine sağlık çok güzel gözüküyor :)
Annemde çok güzel yapar :)
gizli yetenek; teşekkürler;)
Syhn; evet, miktar önemli;)
Pink timber; bir anneyle asla yarışamam ama kendi çapımda fena olmadı;)
Gamze Esra Ersöz; teşekkür ediyorum, sağ olun:)
Yorum Gönder