20 Nisan 2013 Cumartesi

KEÇE İLE DEFTER KAPLAMA

Bugün keçe ile bir tane not defteri kapladım. Yapılışı gayet basit. Hemen anlatıma geçelim...

Kırtasiyede üzeri az desenli ve açık renkli bir not defteri bulamadım ne yazık ki. Fotografta görülen  -bana göre-sıkıcı görünümlü defteri almak zorunda kaldım. Kaplama işleminde kullanacağım keçe ince ve açık renkli olduğu için, kapağı beyaz renkli kağıt ile kaplamayı düşündüm ve ilk olarak defterin yüzüne prit sürdüm. Fotografta beyaz olarak görünen şey prit.


Not defterinin ebadına göre kestiğim A4 kağıdı pritli yüzeye yapıştırdım.


 Kapladım...


İnce keçeyi deftere yapıştırdım.



Daha kalın ve mor renkli keçeden,  önceden hazırlamış olduğum kedi motifi ile defteri süslemeye karar verdim. Tek bir kedi motifi çok sade görünebileceği için defterin sağ alt köşesinde bir dünya fikrin baş harflerini işlersem güzel olur diye düşündüm. Baş harfleri işleyebilmek için keçeyi kaplamadan önce, defterin uç kısmını belirlemek amacıyla kılavuz dikiş yaptım ve harfleri buna göre yerleştirmeye çalıştım. İlk deneyime göre fena da olmadı. :)



Kedi motifini de yapıştırdıktan sonra, sanki birşeyler daha yapmam gerekiyormuş gibi hissettim... Düşündüm, düşündüm ve bordo renkli kordonu spiralle keçe arasına gelen kısma yapıştırdım.


Ve bitti...

Arasına da keçeden yaptığım kitap ayıracını koydum. Oh, rahatladım! :)


Hepsi bu :)


9 yorum:

1Gül - Ahşabistan (Roseone) dedi ki...

Çok cici olmuş :) bende ilerde kaplarım inş. bu ara hiç vaktim yok hem düğün hazırlığı hem ev taşıma işi :( bir süre yokum buralarda maleseff

PEMBE MASALLAR ATOLYESİ dedi ki...

çok güzel olmuş benimde yapılacak işler listemde var şu yarım işlerimi bir tamamlayabilseydim hayırlısıyla:))) ellerine sağlık

birdunyafikir dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. İlköğretim çağındaki -özellikle- kız çocukları için sevindirici bir hediye olma potansiyeli var;)

PINAR UÇAK ÇIRACI dedi ki...

Bende bloguma takipci olarak beklerim...iyi paylasimlar dilegiyle

hobiblog dedi ki...

Çok hoş olmuş, en kısa zamanda ben de deneyeceğim, ellerinize sağlık, sevgiler :)

Juliette Koc dedi ki...

Ben de keçeden yılbaşı için ajanda yapmıştım çok da keyifle kullanıyorum. üzerine de kendi ismimi yazdım. Kşiye özel yapılmış her şeye bayılıyorum :))

TUTKUN'UN DÜNYASI dedi ki...

Çok zarif olmuş. Defter sıradan olmaktan çıkmış. Ellerinize sağlık,
Sevgiler,
Bloguma da beklerim.

pilozof dedi ki...

süper olmuş bayıldım ya :) ben de bu keçe işine girişsem

birdunyafikir dedi ki...

Teşekkür ederim yorumlarınız için;)