12 Haziran 2014 Perşembe

DEKORASYON DERGİLERİNİN TIKANDIĞI KONU: BANYODAKİ TEMİZLİK EŞYALARI

Evlenmeden önce dekorasyon dergisi yada sitelerini pek takip eden biri değildim (halen de pek değilim ama eskisi kadar da mesafeli yaklaşmıyorum).

Pek çok sebebim vardı kendimce; evlerimiz o dergilerdeki/sitelerdeki kadar geniş değil mesela. Yada pek çoğumuzun bütçesi o ürünleri alacak ferahlığa henüz ulaşmış değil, veya o harika görünümlü koltuklara bayılmama rağmen, kiracı olduğum evde yüklük yada büyük bir dolap olmadığı için muhakkak altı depolamaya elverişili bir koltuk takımı almak durmundayım...

Göz ucuyla da olsa o mecralara bakmaya başlayınca, bazı noktaların aynen yada küçük değişiklikler yapılarak uygulanabileceğini düşünmeye başladım.

Ama fikrimin değişmediği bir nokta var. Bu dergi ve sitelerde gördüğümüz o şahane banyoların hiçbiri, her evde bulunan temizlik malzemelerini düzenli bir şekilde depolayabilecek bir alternatif sunamadı bana (sizi aydınlatan bir kaynak varsa rica ederim benimle de paylaşın. Çok sevaba girersiniz;) ) 
Kova, leğen kullanılmayan klasik bir yurdum aile evi pek hayal edemiyorum.
Yada kovalı bir yer temizleyici (reklam yapmamayım dedim ama kendimi tutamayacağım, viledadan bahsediyorum)...
Allah aşkına, bunlar nereye saklanabilir ve görüntü kirliliği yok edilebilir ki bir evde?


Tüm alternatiflere açığım:)

(Balkon da çoğu evde aynı makus kaderi paylaşıyor aslında. O noktayı da atlamamk lazım;)

* Fotoğraf internetten alıntıdır.

17 yorum:

Unknown dedi ki...

viledasız kovasız bir ev olamaz bence yaa. Onlar banyonun ayrılmaz parçası benim için. Yerinde olmayınca o eksikliği hemen farkediyorum :)

Umut hikayem dedi ki...

Ay annelere sormak lazım :)
İşiniz çok zor ya cidden :))
Tamam tamam kızdırmadan öpüp gidiyorum :*

Pembe Kreasyon dedi ki...

İyi tespit.Haklisin gercekten nereye tikistiralim :) Bizim banyomuza devasa buyuklukte bir dolap koyduk her biseyi sıkıstiriyoruz :)

Minelse dedi ki...

Bazı evlerde 2 tuvalet olabiliyor. Biraz daha iyisinde ebeveyn banyolu yatak odaları oluyor mesela. Bu durumda 1 tanesini feda edip, -ki bu genellikle alaturka tuvaletler veya küçük alafranga dediğimiz klozetli tuvaletler de olabiliyor - içine bilumum kova, leğen, tamir çantası, toz bezleri vs vs. koyuyorsunuz. Bu durumda herkes tek tuvaleti yani banyoyu kullanıyor. Aynı anda tuvaleti gelen kapıda nöbete yatıyor. :)))) Eğer varsa ebeveyn banyonuz işiniz daha kolay oluyor. Her türlüsünü denemiş biri olarak şimdiki kutu gibi evimde heryer tıklım tıkışım :((( Bi dünya eşyayı dağıtsam da ev küçük buna rağmen 2 tuvalet olunca birini iptal edip bu ıvır zıvırtıları oraya yerleştirdim. Kolay gelsin size de...

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

bloglovinden yine yorum yapamadım :/ ama neyse :D tekrar sayfanı açtım olsun.hihi.
biz direk küvetin içine koyuyoruz :9

minikmini dedi ki...

işte beni de etkileyen bir mevzu,biz viledayı küvetin içine koyuyoruz,duşakabinin camları buzlu cam gibi,kapıları kapatınca belli olmuyor,başka çare yok :(

noyumberry dedi ki...

Merhaba,
Evet maalesef temizlik kovaları ve diğer malzemeler çok sorun teşkil ediyor. Kovaları ve ıvır zıvırları şimdilik küvete koyarak çözüm buldum.
Sevgiler:)

Syhn dedi ki...

işte bu noktada duşakabinin iç göstermeyeni devreye giriyor :D

yuzyillikkonak dedi ki...

Kovanın kendisi lavabonun altındaki dolaba, paspası da duşakabinin içine duvara yapıştırdığımız çubuk tutma aparatına asılıyor canım. Diğer lavaboyu eşim feda ettirmedi. Evin girişine yapılmış olan devasa dolap ta yetmedi. Çareyi böyle bulduk ;)

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Güzel bir noktaya değinmişsin :))

birdunyafikir dedi ki...

Bu kadar yorumdan çıkardığım kanı, küvetin/duş kabinin hayat kurtarıcı olduğu;)

Biraz şanslı olanlarımız varsa, evinde feda edebileceği bir tuvaleti var ve onu kapatarak farklı amaçla kullanıyor. Büyükçe bir banyo dolabı da hiç fena fikir değil tabi. Ama bunun için geniş bir banyoya ihtiyaç var;)

deeptone dedi ki...

hah haaaa çok doğruuuu du bi bakayım şu dergilere bi daaa :)

birdunyafikir dedi ki...

deeptone; dergilere bakınca bana hak vereceksin;)

Adsız dedi ki...

Bu derde bi çözüm arıyorken bu sayfayı buldum, meğer siz de çözüm arıyormuşsunuz :) Allah kolaylık versin ne diyeyim :)

birdunyafikir dedi ki...

Adsız; bir dolap bulup da içine koyulabilirse eşyalar, ne alâ:)

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum Beyza hanım :)

birdunyafikir dedi ki...

Adsız; :))