13 Mayıs 2013 Pazartesi

YAPIŞKANLI KAĞIT İLE DOLAP İÇİ KAPLAMA

Mutfakta tezgah altında bulunan, bilhassa lavabonun altına denk gelen dolap, her zaman için problem çıkarma potansiyeline sahiptir. Zira zaman zaman ya lavabodan su akar ya da borusu delinir/patlar! Geçtiğimiz günlerde böyle bir hal başımıza geldi, biraz canımızı sıktı. Neyse ki çok fazla su akmadı, ortalığa yayılmadı. Ama dolabın içi tabi biraz ıslandı. 

Anneciğim akıllı kadındır. (Sağolsun) ben evlenmeden önce evimizin büyük kısmını biz işte olduğumuz için kendisi düzenlemiştir. Ivır zıvır ne varsa toparlayıp, mümkün olan en iyi hale getirmiştir. Lavabonun altına gelen dolabın içine de eşyaları yerleştirmeden önce tertemiz beyaz karton koyup, onu da ince naylon ile kaplamıştı. Bu sebeple borudan su sızdığında dolabın tahta kısmı suyu çekmedi. Diyorum ya, anneciğim akıllı kadın:)

Borudan akan su biraz yağlı olduğu için naylonu ve kartonu yeniden kullanmak istemedim. Bir de yapışkanlı kağıtlar ile mutfak dolaplarını kaplama isteğim var ki, kiracı olduğum için elim kolum bağlı, kaplayamıyorum. Dedim "madem dolabın dışını kaplayamıyorum, en iyisi ben içini kaplayayım. Su tekrar akarsa dolabın tahtası suyu çekmesin".

Kendimi bu şekilde teskin ederek aldım yapışkanlı kağıdı elime, dolabın küçük bir kısmında denedim. Baktım ki tekrar çıkarması kolay, ya Allah Bismillah diyip başladım yapıştırmaya.

Ortaya çıkan görüntü şöyle;


Sol tarafı kaplamadım, çünkü oraya kavanoz tarzı şeyler koyuyorum.

Borunun geçtiği yeri kapladım ya, içim rahat. Gerisi teferruat:)

(Ama belki de görüntü bütünlüğünü sağlamak için o küçük kısmı da kaplamayalım... Evet evet, bunu yapmalıyım!)



2 yorum:

Banuca dedi ki...

Yapışkanlı kağıtların hastasıyım zaten :)Heryeri kolayca güzelleştiriyorlar :)

Bloguna "izleyiciler" gadgeti eklersen izlemeye alabileceğim :)
Ve... yorum ayarlarından "kelime doğrulama"yı kaldırırsan yorum yazmak daha kolay olacak :))

birdunyafikir dedi ki...

Tavsiyelerinizi uyguladım Banuca... Önerileriniz için teşekkür ederim:)