25 Mayıs 2013 Cumartesi

ÇİNGENE PİLAVI

İsim olarak ilginç geliyor insanın kulağına...
Aslında hazırlandığı zaman ortaya çıkan şey ile ismin hiç alakası yok çünkü çingene pilavı bir nev-i salataya benziyor.
Bazı bölgelerde Ankara Pilavı olarak zikredildiğini de duydum fakat Google Görsellerde Ankara Pilavı yazınca daha değişik bir yemek çıkıyor.

Yaz mevsiminde ailecek her öğünde tükettiğimiz bir gıda çingene pilavı...

Hazırlanışı da gayet kolay... Malzemeler;


2 kişi için,

3 Domates
2 Salatalık
1 baş soğan-taze soğan olursa daha güzel oluyor bence.
Nane veya fesleğen-tazesi tercih sebebimdir.

Peynir veya lor-tuzlu ve diri bir peynir daha lezzetli geliyor bana... Tulum peyniri ideal bence... 

Tüm malzemeler küçük küpler şeklinde doğranır. Karıştırılır. Üstünden zeytinyağı gezdirilir. Buzdolabında bir müddet bekletildikten sonra, serin serin afiyetle yenir:)


Çingene pilavı ile çıtır simit ve lezzetli bir çay harika oluyor.
Basit ama leziz bir öğün için, yaklaşan yaz günlerinin birinde denemenizi öneririm

Hiç yorum yok: