13 Ocak 2016 Çarşamba

VATAN YAHUT İNTERNET

Yazar: Mustafa Kutlu
Yayınevi: Dergah Yayınları

2014 yılında kitaplarıyla tanıştığım Mustafa Kutlu'yu okumaya devam ediyorum. Bu kitaba başlayalı aslında epeyce zaman olmuştu. Ancak doğum hazırlıkları sürecinde bitirmeyi başaramadım. Bir kitabı yarıda bırakıp geriye dönmeyi hiç sevmem. Fakat bu kitap deneme tarzında olduğu için tekrar açıp okumak pek de sorun olmadı.


Kutlu, gazete köşesinde yıllar içerisinde yayınlanan yazılarını bir araya getirerek oluşturmuş Vatan Yahut İnternet isimli kitabını. Mustafa Kutlu, Anadolu'yu bilen ve iyi bir gözlem yeteneğine sahip bir yazar bana göre. Dili, okuduğum ve blogda da Okuduklarım başlığı altında paylaştığım diğer kitapları gibi sade, samimi ve anlaşılır. İçerik genel olarak ülkemiz gündemi, şiir, doğa ve özlem duyulan eski günlerden dem vurur vaziyette. Kitapla ilgili olumsuz tek düşüncem, bazı konular yahut konuların içerisinde değinilen bazı hususların farklı yazılarda tekrara düşmesi. Ama bu durum, yazıların 20 yıl içerisinde yayınlanmasından ötürü hoş karşılanabilir.

2 yorum:

müfred dedi ki...

Kitabın ismini okuyunca aklıma vatanımızı, değerlerimizi, kültürümüzü hatta inançlarımızı bırakıp; internete dalarak farklı hayatları kabul etmemiz geldi aklıma.

birdunyafikir dedi ki...

müfred; ismi düşününce, mantıklı bir çağrışım:)