28 Kasım 2013 Perşembe

CENNET ELMASI (HURMA), MUZ VE BİRKAÇ KURUYEMİŞ

Cennet elması farklı isimlerle tanınan bir meyve. Çevremdekilerden genelikle "hurma" olarak duyuyorum ismini.
Evde iyice ermiş cennet elmaları vardı.
Güzel bir şekilde nasıl değerlendirebilirim diye araştırırken internette hoş bir tat gördüm ve kendimce de ufak bir ekleme yaptım.

Malzemeler:

Cennet elması
Muz
Künar (dolmalık fıstık yani)
Ceviz
Bal (cennet elmaları tam olgunlaşmamışsa ilave edilebilir)

Hazırlanışı:

Cennet elmalarının kabuğunu soydum.
Bir tabağa koyup bıçakla küçülttüm ve çatalla ezdim.
Muzları dilimleyip tabağın kenarına yerleştirdim.
Künarları ve birkaç parçaya böldüğüm cevizleri cennet elmalarının üzerine ekledim.


Kolay yapılabilir ve hoş bir lezzet...

13 yorum:

melek inan dedi ki...

eline sağlık :)

Gök Delindi Tasarım Yağıyor dedi ki...

Cennet elmasına bayılırım zaten başlı başına bir tatlı gibi kuruyemiş ve muz desteğiyle eminim çok lezzetli olmuştur. Çok orjinal!

deeptone dedi ki...

aaaa nefis bişiye benziyor bu.
denerim ki.
:)

ya bak bunun benzeri var sanırım. ceviz ve muz üzerine bal dökülüyor.
bi de kaymak. balayı tatlısı diyolar.
:)

beyza aydin baser dedi ki...

melek inan; teşekkür ederim.

Gök Delindi Tasarım Yağıyor; gerçekten çok lezzetli. Ama biraz kalorili;)

deeptone; dediğin şey de "zuuuper" bir şey. Kışın yaparım ben onu ara sıra. Gerçi kaymak koymadım hiç ama, olsun. İsmi de çok iyiymiş:)

deeptone dedi ki...

:)

resim defterimm dedi ki...

Ellerine sağlık :)

beyza aydin baser dedi ki...

Teşekkürler...

Pembe Kereste dedi ki...

annem yapar bunu ama pek sevmiyorum sanırım :)

beyza aydin baser dedi ki...

Damak zevki...
Değişken bir olgu;)

Vanessa Biali dedi ki...

Thank you for your visit! :)
It´s beautiful your blog!

beyza aydin baser dedi ki...

Thank you very much Vanessa Biali:-)

senlemoda.com dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerinize sağlık...

beyza aydin baser dedi ki...

senlemoda; teşekkür ederim;)