Hem anne hem baba tarafından Egeliyiz.
Bu sebeple evimizde sıkça sebze yemekleri pişer.
Ege'de yeşillik de fazladır ve Egeliler pek çok yeşil bitkiyi şu muhteşem üçlü ile karıştırıp severek tüketir:
zeytinyağı+limon+sarımsak :)
Semizotu da bu muhteşem üçlü ile karıştırılarak salata halinde yenebilir.
Bunun yanı sıra sarımsaklı yoğurt ile yemek de mümkün...
Semiz otunun bağırsakları yumuşatma, kanı üre gibi maddelerden temizleme, idrar söktürme gibi faydaları var.
Ben semizotunun yemeğini çok seviyorum.
Yapması da gayet basit:
Semiz otlarının saplarını -sertse- kesiyoruz. Kalan otları güzelce yıkayıp vaktimiz de varsa sirkeli suda bir müddet bekletiyoruz.
Soğanları yemeklik olarak kesip zeytinyağında -meşhur ifadeyle- pembeleşinceye kadar çeviriyoruz.
İsterseniz salçayla, mevsimindeyse domates ile pişirmeniz mümkün.
Kestiğimiz semizotlarını tencereye alıp, ocaktan inmeye yakın tuz ve kesilmiş 2 diş sarımsağı da ekleyince, ohh mis!
Salça yerine domatesle pişirince -hiç su eklemediğim halde- yemek biraz sulu oldu.
Bazı tariflerde kıyma yada pirinç de ekleyerek pişirme önerisi bulunuyor.
Sebzesevergillerdenseniz tavsiye ederim...
2 yorum:
Pirinç koyunca fazla sularını alıp daha kıvamlı hale getiriyor. Ben de çok severim bu yemeği:-)
Doğru, haklısınız:)
Yorum Gönder