Eskiden ablamın kış için hazırladığı lezzetli kışlık domates soslarını bu sene kendim hazırlamaya çalıştım.
Yapımı gayet kolaydı.
5 kg domatesi güzelce yıkayıp rondodan geçirdim.
Tencereye aldım.
Ocaktan almama yakın tuz ve zeytinyağı ekledim.
Tuz ve yağ için miktar veremeyeceğim çünkü göz kararı ilave ettim.
Ocaktan aldıktan sonra sosu bir gece beklettim.
Ertesi gün kavanozlara yerleştirdim.
2 büyük kavanoza sadece kaynatmış olduğum sosu koydum.
3 küçük kavanozda da sosun üzerine sarımsak parçaları ve sirke ekledim.
Bunları yemeklerle beraber yiyoruz...
Ağızlarını güzelce kapattım.
Hepsi bu...
Farklı farklı tarifler var.
Kavanozları ve kapaklarını kaynar su ile streril hale getirip sosu kavanoza koyduktan sonra, kavanozu ters çevirerek havasını çıkarmak gibi.
Benim yaptığım yöntem uygulanmış ve başarıyla sonuçlanmış bir metot.
İki yöntem arasındaki tek fark-sanırım-benim buzdolabında saklamak zorunda olmam.
Havası alınarak yapılan soslarda buzdolabı dışında da bekletmek mümkün.
Görelim bakalım nasıl olacak.
Biz de bir söz vardır, bir şey pişirildiğinde şöyle dua edilir: Allah eşle dostla afiyetle yemeyi nasip etsin.
Amin diyelim...
5 yorum:
ellerinize sağlık ben de yaklaşık 45 kavanoz domates suyu yapan biri olarak bu aralar domates göresim pek yok:)
Siz de afiyetle yiyin inşallah...
Merhaba Beyza Hanım,
Yazılarınızdan da zerafetiniz hissediliyor.
Domates soslarını afiyetle yiyin şifa olsun.Emeğinize sağlık...
Ellerinize sağlık afiyetle tüketin sevgilerimle...
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve yorumlarınız için...
Yorum Gönder