Blogumda Pişirdiklerim başlığındaki yazılara göz atma fırsatı bulanlarınız olduysa oldukça kolay tarifler yazdığımı fark etmişlerdir.
Zaten hiç duyulmamış tarifler vermek gibi bir iddiam da yok.
Zaten hiç duyulmamış tarifler vermek gibi bir iddiam da yok.
Asıl amaç, minimum zamanda, her evde bulunabilecek, mümkün olduğunca katkısız ürünlerle lezzetli ve kolay lezzetler elde edebilmek ve paylaşabilmek...
Kısa bir girişten sonra tarife geçebilirim sanırım;)
Malzemeler (zaten kolay bir tarif, tüm malzemeler göz kararı kullanılabilir. Miktarsız tariflerden hazzetmediğim için, kullandığım malzeme miktarlarını yazıyorum):
- 4 adet küçük boy patates
- 1 limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş küçük sarımsak
- 1 tutam kuru nane
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Kabuklarını soyduğum patatesleri küçük küpler halinde doğradım ve derin bir kaba aldım.
Limonu sıktım. Üzerine zeytinyağını, minin minik kestiğim sarımsakları, kuru naneyi, tuzu ve kırmızı pul biberi ekledim, güzelce karıştırdım ve bir kaç dakika beklettim. (bu aşamayı çok önemsiyorum, tatların birbirine güzelce geçmesi için çok iyi karıştırmak ve bir müddet bekletmek iyi oluyor)
Daha sonra karışımı patateslerin üzerine ilave ettim ve yine güzelce karıştırarak bir müddet beklettim.
Soslu minik küpleri fırın torbasına aldım, poşetin ağzını kapatıp, üzerinde küçük delikler açtım.
Pişirme:
Önceden 180 derecede ısıttığım fırında 30 dakika kadar pişirdim.
Hafif bir akşam yemeğinde tüketebileceğiniz, içine tavuk ilave edildiğinde pilavla birlikte misafir ağırlamak için dahi hazırlanabilecek bir tat bana göre...
ben de arada yapıyorum bunu, baharat aşığı biri olarak sevdiğim bir tattır, ama karışımın içerisine limon hiç denememiştim.. bir dahakine öyle deneyeyim.. teşekkür ederim tarif için :)
YanıtlaSilellerinize sağlık ne kadar güzel ve pratik bir tarifmiş,patatesin her türlüsünü seven biri olarak en kısa sürede deneyeceğim:)
YanıtlaSilEkşili patates hiç duymamıştım. Diyetim bitsin deneyeceğim mutlaka :)
YanıtlaSilYeniler Kendini Hayat; ekşiyi seven biri olarak limonu şiddetle öneriyorum. Şayet çok ekşi sevmiyorsanız, az da olsa eklemek hoş bir lezzet veriyor.
YanıtlaSilkocam bana topaç der; patates harika bir gıda maddesi, katılıyorum:)
Kahve Tadında; diyet bozdurabilecek potansiyelde bir tat, dikkatli olmak lazım:))
Kesinlikle deneyeceğim.
YanıtlaSilBenden de bir tarif o zaman ; patatesleri kabuklarını soymadan sadece sert bir fırça ile fırçalayın , aynı şekilde kestiğiniz patatesleri bol baharat -özellikle köri- , barbekü sos ve zeytinyağına bulayın. Fırın kağıdına serip bu şekilde yarım saat pişirin.
Parmakları yemek serbest :)
Keşke Gerçek Olsa; kulağa hoş gelen bir tarif;)
YanıtlaSilBende daha önce torbada yapmıştım ama limon kullanmadan. Bu gecenin menüsüne uyuyor hemen deneyeceğim. Teşekkürler.
YanıtlaSilellerınıze sağlık *-* enfes olmuşlar banada beklerım sevgıler
YanıtlaSilGülay Ersoy; kolay bir tarif. Akşama da rahat rahat yetişir:)
YanıtlaSilthe bircan; teşekkürler:)
Ellerinize sağlık.Hem balık hem de et yemeklerinin yanında şahane olur.
YanıtlaSilçok pratik elinize sağlık
YanıtlaSilGamze Esra Ersöz ve Nihal Baysal Koçer; teşekkür ederim, sağ olun:)
YanıtlaSiloleeey. hemen denerim :)
YanıtlaSilkızartmadan bin kat daha iyi ;)
YanıtlaSildeeptone; pişman olmayacaksın;)
YanıtlaSilSyhn; aynen katılıyorum:)
süper oluyor bende yapıyorum içine küçük arpacık soğanı da ekliyorum mmmmm mamaa miaaaa :)
YanıtlaSilSarımsak olunca soğan koymamayım diye düşündüm.
YanıtlaSilSarımsak kullanmasam ilk kullanacağım malzeme tabi soğan olurdu:)
Güzel bir tarife benziyor, mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık,takipteyim ben de beklerim sevgiler
YanıtlaSilhttp://eshayat.blogspot.com.tr/
Teşekkürler...
YanıtlaSil