Cennet elması farklı isimlerle tanınan bir meyve. Çevremdekilerden genelikle "hurma" olarak duyuyorum ismini.
Evde iyice ermiş cennet elmaları vardı.
Güzel bir şekilde nasıl değerlendirebilirim diye araştırırken internette hoş bir tat gördüm ve kendimce de ufak bir ekleme yaptım.
Malzemeler:
Cennet elması
Muz
Künar (dolmalık fıstık yani)
Ceviz
Bal (cennet elmaları tam olgunlaşmamışsa ilave edilebilir)
Hazırlanışı:
Cennet elmalarının kabuğunu soydum.
Bir tabağa koyup bıçakla küçülttüm ve çatalla ezdim.
Muzları dilimleyip tabağın kenarına yerleştirdim.
Künarları ve birkaç parçaya böldüğüm cevizleri cennet elmalarının üzerine ekledim.
Kolay yapılabilir ve hoş bir lezzet...
eline sağlık :)
YanıtlaSilCennet elmasına bayılırım zaten başlı başına bir tatlı gibi kuruyemiş ve muz desteğiyle eminim çok lezzetli olmuştur. Çok orjinal!
YanıtlaSilaaaa nefis bişiye benziyor bu.
YanıtlaSildenerim ki.
:)
ya bak bunun benzeri var sanırım. ceviz ve muz üzerine bal dökülüyor.
bi de kaymak. balayı tatlısı diyolar.
:)
melek inan; teşekkür ederim.
YanıtlaSilGök Delindi Tasarım Yağıyor; gerçekten çok lezzetli. Ama biraz kalorili;)
deeptone; dediğin şey de "zuuuper" bir şey. Kışın yaparım ben onu ara sıra. Gerçi kaymak koymadım hiç ama, olsun. İsmi de çok iyiymiş:)
Teşekkürler...
YanıtlaSilannem yapar bunu ama pek sevmiyorum sanırım :)
YanıtlaSilDamak zevki...
YanıtlaSilDeğişken bir olgu;)
Thank you for your visit! :)
YanıtlaSilIt´s beautiful your blog!
Thank you very much Vanessa Biali:-)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilsenlemoda; teşekkür ederim;)
YanıtlaSil