Harika bir rengi var.
Aslında bizim yaptığımız pancar turşusu ile internetteki tarifler ve markette satılanlar arasında fark var.
Ben bizim yaptığımız tarifi daha çok beğeniyorum (İnsanları akıl satılan bir pazara göndermişler, herkes kendi aklını alıp dönmüş. Benim ki de o misal:)
Şöyle yaptım:
8-9 adet pancarı güzelce yıkayıp bakır tencereme aldım ve güzelce haşladım.
Haşlama esnasında pancarın o kıpkırmızı rengi suya geçiyor.
Pancarlar biraz yumuşayınca ocağın altını kapattım.
Pancarların kabuğunu kesme tahtası üzerinde çatal ve bıçak yardımıyla sıyırdım (Sıcakken daha rahat soyulacağını düşündüğüm için ve elimle kaynamış pancarı tutabilecek kadar cengaver olmadığım için çatal-bıçak ikilisi işimi kolaylaştırdı).
Kabuklarını soyduğum patlıcanları küpler halinde kestim, genişçe bir kaba aldım (çünkü haşlama suyunu üstüne ilave edeceğiz).
Tuzla dövdüğüm sarımsağı ve zeytinyağını tezgaha aldım.
Dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını "ağartma" adı verilen yöntemle birbirine yedirdim.
"Ağartma" yönteminde zeytinyağı dövülmüş sarımsağa yavaş yavaş ilave edilerek yedirilir.
4 limonu da güzelce sıktım.
Zeytinyağıyla iyice karışan sarımsağa limon suyunu da ilave ettim ve pancarların üzerine döküp hepsini bir güzel karıştırdım.
Karışımın üzerine de haşlama suyunu ekledim.
İlk denememdi, inşallah güzel olur:)
Küçük bir not eklemekte fayda var, pancar sıçradığı yerde feci şekilde renk bırakır.
Bu nedenle çalışırken dikkat etmek en güzeli...
Ellerine sağlık :) :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
YanıtlaSilTavsiye ederim;)
sevgilerimi yolluyorum bahcemden,,,kolay gelsin diyorum
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum ben de...
YanıtlaSilSağolun.
Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBende aynı usulle yapıyorum çok güzel oluyor afiyet olsun
YanıtlaSilBende aynı yapıyorum çok güzel oluyor pancar da faydalı bir sebze
YanıtlaSil