Başlık her ne kadar "ev yapımı fındıklı çikolata olsa" da çikolataları evde yapmış değilim;)
Yaptığımız şey, evde fazla sayıda olan fındıksız çikolataları fındıklı hale getirmek.
Fi tarihinde, adını hatırlayamadığım bir yerlerde okumuştum bunu.
Evde de bir sürü çikolata olunca, bir deneyelim dedik eşimle...
Cam kavanozda saklamamıza rağmen nem almış olan fındıkları tavaya alarak ocakta bir müddet kızarttık.
Küçük bir tencereye kaynamış su koyduk, üzerine cezveyi yerleştirip çikolataları da içine attık (Benmari usulü yani).
Çikolataların erimesini bekledik.
Eriyince fındıkları içine attık, fındıkların çikolataya bulanması için güzelce karıştırdık.
Tezgaha serdiğimiz yağlı kağıda, çikolataya bulanmış fındıklarımızı aldık.
Bir süre buzdolabında beklettik.
Sonuçta elde ettiğimiz fındıklı çikolata aynı Beyoğlu çikolatasını anımsattı bana...
Afiyetle de hüplettik:)
Maşallah bugun sınavdan çıkıp bir de bunu mu yaptınız....
YanıtlaSilBayılırım çikolataya afiyet olsun
Ayten Kaya KInataş(adımı yazayım dedim dünkü yorumda "a" yazıyor :D)
O kadar marifetli değilim ne yazık ki Ayten Hocam, hafta sonu denemiştik:)
YanıtlaSilAEP ile ilgili maceralarımı farklı bir yazı ile blogumda paylaşacağım inşallah:)
ne güzel görünüyo :)) ellerine sağlık bayıldım
YanıtlaSilTeşekkür ederim;)
YanıtlaSilmisss afiyet olsun
YanıtlaSilSağolun:)
YanıtlaSilevet Beyoğlu çikolatası olmuş bu... antep fıstıklısı da denenebilir... ama çok tehlikeli, çok çok çok kalorili bunlaaaar!!!
YanıtlaSilImmmm... Evet. Sanırım biraz(!) kalorili:)
YanıtlaSil